Prethodni članak
Sljedeći članak

SDP: „Državna matura eksperiment izašao iz laboratorija vladajuće garniture“

Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije proveo je u proteklom razdoblju akciju 'Njima je državna matura eksperime


Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije proveo je u proteklom razdoblju akciju 'Njima je državna matura eksperiment, nama život ovisi o njoj'. U sklopu akcije u ime srednjih škola diljem Krapinsko-zagorske županije dijeljeni su letci kojima se željelo upozoriti da je državna matura samo obični eksperiment izašao iz laboratorija vladajuće garniture.

Još uvijek nedovoljno informirani i pripremljeni, maturanti i maturantice susreću se s raznoraznim problemima. Jedan od problema je internetski portal na kojem se prijavljuje polaganje Državne mature, ali i putem kojeg se upisuju fakulteti. Ocjene nisu ovjerene, zbog prečestih posjeta portalu on je zagušen i sustav često pada, pa se postavlja pitanje kako će tek funkcionirati pri upisu fakulteta.

Također ne postoji Nacionalni kurikulum o obrazovanju u srednjim školama koji bi trebao biti preduvjet sastavljanja ispitnih pitanja za Državnu maturu. Oni koji su srednju školu završili prije uvođenja Državne mature, a položili su staru maturu , moraju ponovno polagati maturu ako žele upisati fakultet.

To je samo nekolicina problema koja muči sadašnje i buduće maturante i Forum mladih SDP-a poziva sve da im se pridruže u zahtjevu da se revidira postupak državne mature.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook