Prethodni članak
Sljedeći članak

Selo Harina Zlaka kraj Kumrovca odsječeno od svijeta

Nakon što je prošlog tjedna u Zelenjaku pokraj Kumrovca samo pukom slučajnošću izbjegnuta tragedija kad se s visine od 2


Nakon što je prošlog tjedna u Zelenjaku pokraj Kumrovca samo pukom slučajnošću izbjegnuta tragedija kad se s visine od 200-tinjak metara na državnu cestu otkotrljala kamena gromada teška više od desetak tona, velike kiše koje su pale u posljednjih nekoliko dana uzrokovale su i aktiviranje klizišta u Harinoj Zlaci u općini Zagorska Sela.

Ugroženi učenici

Zbog odrona zemlje zatvorena je za promet dionica ceste od Bratkovca do Harine Zlake. Mještani su stoga prisiljeni koristiti obilaznicu preko velikog brijega kroz Luku Poljansku ili kroza Sloveniju. No, i tu nastaju problemi jer se u Sloveniju na malograničnim prijelazima može samo s pograničnom propusnicom koju dakako nemaju svi ovdašnji stanovnici.

- Sreća je u nesreći da netko zbog odrona nije stradao jer ovom cestom vozi i autobus ili kombi kojom djeca putuju u Kumrovec u školu. Sasvim je nelogično da cesta od Zagorskih Sela do Bratkovca, kao i s druge strane od Huma na Sutli do Harine Zlake pripada pod Županijsku upravu za ceste, a ova dva, tri kilometra na kojima je i klizište spadaju u općinske ceste.

Općina nemoćna

Županijska cesta koja ide iz Huma na Sutli široka je šest metara, a na ovom slijepom crijevu u Harinoj Zlaki široka je samo dva i pol metra - rekao je načelnik Općine Zagorska Sela Željko Kodrnja požalivši se da Općina sa svojim godišnjim proračunom od samo 1,4 milijuna kuna doista nikako ne može sama financirati niti sanaciju klizišta, niti proširenje ove uske i nepregledne dionice. Stoga bi ova cesta, smatra Kodrnja, nužno morala što prije pod ingerenciju Županijske uprave za ceste.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook