Prethodni članak
Sljedeći članak

Silovatelju iz Zlatara šest godina zatvora

Na Županijskom sudu u Zlataru izrečena je jedna od najstrožih kazni za silovanje punoljetne osobe u devetogodišnjoj prak


Na Županijskom sudu u Zlataru izrečena je jedna od najstrožih kazni za silovanje punoljetne osobe u devetogodišnjoj praksi toga suda, nepravomoćnih šest godina zatvora na koje je osuđen 31-godišnji B.F. iz Klanjca.

Kako se danas doznaje u Županijskome državnom odvjetništvu u Zlataru, 31-godišnjak iz Klanjca nepravomoćno je osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja 21-godišnjakinje. Mladić je nesretnu djevojku 10. listopada 2006. zatekao na cesti prema selu Rakovcu Tomaševskom i ponudio joj da će je odvesti kamo želi.

Djevojka je ušla u automobil, a mladić ga je zatim zaustavio na skrivenom i pustom mjestu uz cestu tražeći od nje spolni odnos i prijeteći da će je ubiti pištoljem te baciti iz automobila na cestu ako ne udovolji njegovu nemoralnom zahtjevu. Djevojka je nekako uspjela istrčati iz automobila, no napadač ju je dostigao, zgrabio za ruku i udario šakom u glavu i odvukao natrag u vozilo. Uz ponovne prijetnje ubojstvom na kraju ju je prisilio na spolni odnos.

Djevojku je spasio vozač automobila koji je slučajno naišao i otvorio vrata silovateljeva vozila, što je djevojka iskoristila da pobjegne u šumu. Muškarac se nalazi u pritvoru do pravomoćnosti presude.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook