Prethodni članak
Sljedeći članak

Širokopojasni internet i željeznica bit će prvi projekti ministra Hajdaša Dončića

- Glavni strateški projekti su mi širokopojasni internet i željeznica, a mogućim kosturima iz ormara bivšeg HDZ-ova ministra Kalmete ne mislim se baviti. To nije posao za mene nego za nadležne institucije – rekao je ministar Siniša Hajdaš Dončić.


- Kolega Siniša je pravi političar koji je u Zagorju izabran za župana 2009. Ima 38 godina, mlad je, ima respektabilno političko iskustvo i pred doktoratom je. Ima veliko iskustvo u razvojnim agencijama i dobar je poznavatelj fondova. A kakav će biti ministar, to je nepoznato. Pozivam vas da mu date potporu, jer je pred njim ozbiljan i specifičan resor koji treba znati voditi jer je bio u problemima, a bilo je tu čak i korupcije – objasnio im je Milanović te dodao da se od njega očekuje puno više od onog što se vidjelo protekle četiri godine.

Zastupnici su s 81 glasom za, 11 protiv i 10 suzdržanih iskazali povjerenje novom ministru, koji je nakon toga položio prisegu.

Rok od 65 dana

- Smatram da Ministarstvo mora davati smjernice za rad, pa ću tako svim direktorima javnih poduzeća iz mog resora, podjeliti jasne ciljeve i zadatke, o čijem će me radu morati izvještavati svaka tri mjeseca. Tko zadovolji, ostat će, a tko ne, bit će zamjenjen - poručio je Hajdaš Dončić. Kao prvi rok, direktorima je postavio 65 dana, u kojem će mu morati dati svoj program rada.

- Glavni strateški projekti su mi širokopojasni internet i željeznica, a mogućim kosturima iz ormara bivšeg HDZ-ova ministra Kalmete ne mislim se baviti. To nije posao za mene nego za nadležne institucije – zaključio je ministar Siniša Hajdaš Dončić.

Izvor: Poslovni.hr

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook