Prethodni članak
Sljedeći članak

Skandal na državnoj maturi: Odgađa se ispit iz hrvatskog!

Ispit se trebao održati tek sutra, a s obzirom da su sada otkrivena pitanja ispit je propao pa se polaganje ispita iz hrvatskog jezika u cijeloj Hrvatskoj odgađa za petak, a pitanja će, naravno, biti nova.


Tri škole u Hrvatskoj danas su umjesto eseja podijelili ispite iz hrvatskog jezika za državnu maturu. Zbog kompromitiranog ispita odgođen je ispit iz tog predmeta. Riječ je o školama u Senju, Đakovu i Splitu.
 
"Testovi su otvoreni od strane učenika i trebalo je 20 minuta da se dežurni profesori snađu i zamijene ih za one s esejima. Za to vrijeme učenici su naravno pogledali sva pitanja i već je u roku od sat-dva ona su se putem društvenih mreža proširila cijelim Splitom, a kasnije i Hrvatskom", priča nam naš čitatelj iz Splita.
 
Prema posljednjim najavama hrvatski jezik polagat će se u petak.
 
"Obavještavamo sve pristupnike da se drugi dio ispita iz Hrvatskoga jezika (test), planiran za provedbu 28. svibnja u 9.00 sati, neće održati u navedeno vrijeme.  Do promjene  datuma održavanja ispita došlo je uslijed pogreške ispitnih koordinatora u V. gimnaziji Vladimira Nazora u Splitu, Srednjoj školi Pavla Rittera Vitezovića u Senju i Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Đakovu gdje su učenicima, umjesto ispitnih materijala za prvi dio ispita (esej), podijeljeni ispitni materijali za drugi dio ispita (test) čime je narušena tajnost ispitnih materijala za sutrašnji ispit iz Hrvatskoga jezika i dovedena u pitanje regularnost toga dijela ispita državne mature.  Sukladno ovlastima propisanim Pravilnikom o polaganju državne mature v. d. ravnateljica Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Alenka Buntić Rogić donijela je odluku o novome vremenu održavanja drugoga dijela ispita. Ispit će se održati 31. svibnja 2013. u 14.00 sati", stoji u službenoj obavijesti.
 
U priopćenju Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja stoji kako će se  ispit iz Grčkoga jezika, koji je prema kalendaru provedbe trebao biti proveden 31. svibnja u 14.00 sati, održati 11. lipnja u 14.00 sati, piše Index.hr

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook