Prethodni članak
Sljedeći članak

Slane sms poruke sa zamolbom glasanja za HDZ

Tijekom jučerašnjeg dana GONG je zabilježio brojne pozive građana o kršenju predizborne šutnje od političkih stranaka, a


Tijekom jučerašnjeg dana GONG je zabilježio brojne pozive građana o kršenju predizborne šutnje od političkih stranaka, ali i od strane Hrvatskih pošta, budući da su se u poštama širom Hrvatske i danas mogli vidjeti stranački spotovi, najčešće HDZ-a, ali i HSS-HSLS-a.


U mnogim mjestima dijeljeni su letci i lijepljeni plakati, najčešće HNS-a i HDZ-a, ali i slane sms poruke s pozivom na glasovanje, najčešće HDZ-a.

Navodimo dojave građana po mjestima.

Zagreb i sjeverna Hrvatska

Iz Zagreba su stizale dojave o kršenju predizborne šutnje dijeljenjem letaka po poštanskim sandučićima (Horvaćanska, Ivana Lučića, Ilica i Trokut, HNS; Donje Vrapče-HDZ) i emitiranjem promidžbenih spotova u poštama (Kukuljevićev trg, Glavni kolodvor i Jurišićeva – HDZ, te Albaharijeva - HDZ i HSS-HSLS).

Kršenje predizborne šutnje u poštama dojavljeno je i iz Samobora, Nedelišća i Koprivnice (HDZ) te Ludbrega (HDZ i HSS-HSLS).
Na video zidu zgrade Europatrada u Sesvetama puštani spotovi HDZ-a.

Brojni Zagrepčani dojavljuju i o sms porukama sa zamolbom glasanja za HDZ, a nekoliko dojava govori i o sms porukama HSS-HSLS-a.
Promidžbeni materijali dijelili su se u Klinča Sela, Ivancu, Koprivnici, Velikoj Gorici (sve HNS). U Koprivnici je i HDZ dijelio letke te slao sms poruke.

Danas su u Velikoj Ostini (Dugo Selo) i Bistri lijepljeni plakati HDZ-a, u Velikoj Gorici distribuirane su novine HDZ-a, a u Zaprešiću Županijska panorama s HDZ-ovom promidžbom.

U Blaguši pored Kašine dostavljen HNS-ov letak i pismo putem CityEx-a. Iz Hodošana u Međimurju te Oroslavja, Ogulina i Karlovca dojavljene su sms poruke sa zamolbom glasanja za HDZ.

Mediji

Izbornu šutnju kršili su i mediji. Promatrači dojavljuju da su jučer i danas predizbornu šutnju u svojim izdanjima za inozemstvo prekršili Slobodna Dalmacija i Večernji list. Iz Hrvatske najviše pritužbi o kršenju izborne šutnje stiglo je na portal Indeks.hr (na filmić koji implicitno poziva na glasovanje za „treću“ opciju, te vijest o HNS-u) i na HTV emitiranjem koncerta M. Škore koji je kandidat HDZ-a.

Izvor: Gong

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook