Prethodni članak
Sljedeći članak

Slavko Merkaš ponovno izabran za voditelja Strukovne grupe proizvodnje i prerade grožđa i vina

Najavljeno je da će i dalje raditi na unapređenju vinarstva i vinogradarstva i to kroz sadnju novih i rekonstrukciju postojećih vinogradarskih površina



Na Izbornoj sjednici Strukovne grupe proizvodnje i prerade grožđa i vina pri Županijskoj komori Krapina u mandatu 2016.-2019. za voditelja je ponovno izabran Slavko Merkaš, a za zamjenika Dubravko Žerjavić.

Uz izbor novog vodstva, na sjednici su se dogovarale aktivnosti za organizaciju ocjenjivanja vina Vinarijada 2016 i 49. sajma i izložbe zagorskih vina Bedekovčina 2016, a vinarima je predstavljena monografija Sorte vinove loze Hrvatskog zagorja i analiza Stanje i perspektive vinogradarstva i vinarstva 1999.-2020.

Podneseno je izvješće o četverogodišnjem radu 2011.-2015. te je predstavljen program rada 2016.-2019.. Strukovna će grupa, najavljeno je, i dalje raditi na unapređenju vinarstva i vinogradarstva  i to kroz sadnju novih i rekonstrukciju postojećih vinogradarskih površina, podizanje kvalitete vina, unapređenje prodaje vina te zastupanje interesa vinara prema kreatorima gospodarske politike.
 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook