Prethodni članak
Sljedeći članak

Socijalne radnice upozorile na štetnost ugovora o doživotnom uzdržavanju


U suradnji s Centrom za socijalnu skrb Zlatar Bistrica dana 20. svibnja 2022. godine u prostorijama udruge Kućna pomoć održano je predavanje s ciljem upoznavanja osoba starije životne dobi sa ostvarivanjem prava i usluga pri centru za socijalnu skrb, a ujedno je i obilježen Međunarodni dan obitelji.

Socijalne radnice Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica, Snježana Sitar Smetko i Andreja Pavlek Markuš upoznale su korisnike o pravima i uslugama za starije osobe iz sustava socijalne skrbi, te upozorile na moguću štetnost sklopljenog ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju kod uvjeta za ostvarivanje prava iz sustava socijalne skrbi. Korisnici su sudjelovali na interaktivnoj radionici odnosno raspravi u kojoj su razmijenili vlastita iskustva te postavljali pitanja.

Predavanje je organizirano u sklopu programa „Organizirane dnevne aktivnosti za kvalitetno i sretno starenje“, sufinancirano sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Krapinsko-zagorske županije, općine Lobor, Mače, Zlatar Bistrica te Grada Zlatara.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook