Prethodni članak
Sljedeći članak

Sramotna ilustracija: Na mrežnoj stranici župe u Zagorju Isus i nacist zajedno u šetnji

Šokirana čitateljica javila se redaciji Index.hr -a s reakcijom na ilustraciju s nacistom i Isusom objavljenu na mrežnoj stranici Župe Sveti Đurđ, u blizini Ludbrega...


Šokirana čitateljica javila se redaciji Index.hr -a s reakcijom na ilustraciju s nacistom i Isusom objavljenu na mrežnoj stranici Župe Sveti Đurđ, u blizini Ludbrega.

Naime, uz tekst koji prati 8. nedjelju kroz godinu i koji se sastoji većinom od biblijskih citata o "savršenstvu" nalazi se ilustracija koja prikazuje nacista u uniformi sa svastikom kako šeće cestom s muškarcem koji fizički neizmjerno sliči Isusu, odnosno ima karakteristike kojima je Isus tradicionalno prikazivan kroz umjetnost i povijest.

"Ja mislim da je ovo skandalozno i uvredljivo za vjernike, nevjernike i samog Isusa Krista, više od svega zato što je ovih dana predmet polemika! Možda bi se državne i crkvene vlasti trebale očitovati o dopustivosti ovakve otvorene nacističke propagande i veličanja fašizma pod okriljem vjere", napisala je.

"Pitam se što za Crkvu u svjetlu svekolikih polemika i pritisaka koji na slobodu izražavanja stavova i opredjeljenja znači ova slika i zašto se to objavljuje na stranicama Župe Svetog Đurđa?? Po meni je ovo uvreda Isusa Krista  i vjernika svih konfesija, a da se ne govori o tome da je to primitivna nacistička propaganda kojom se Katolička crkva niti bilo koja druga organizacija ili pojedinac ne bi smio baviti! Valjda bi svećeniku i župljanima trebalo biti jasno  da je u Republici Hrvatskoj etički i zakonski nedopustivo propagirati fašizam!", dodala je.

Index.hr / Zagorje.com

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook