Prethodni članak

Srednjoškolki pozlilo u autobusu, vozač i kontrolor joj spasili život


Petnaestogodišnjoj srednjoškolki odjednom je u autobusu broj 37 iz Splita prema Kaštelima pozlilo i pala je u nesvijest. Priskočio je prvi kontrolor, a potom i kolega vozač te su ju održavali na životu do dolaska hitne pomoći.

"Izvadili smo je van da dođe do zraka i onda smo joj pružali prvu pomoć. Masirali smo je, puls joj je bio jako visok", rekao je vozač autoprijevoznika Promet iz Splita Mate Balić za Novu TV. Djevojka nije disala, svaka minuta, pa i sekunda bila je bitna. Do dolaska hitne pomoći na životu su je održavali kontrolor i vozač Mate.

"Susjedi su pomogli, dali su deku pa smo je zamotali. Ova djeca što su bila u autobusu su nam isto pomogla. Zvali su hitnu, a netko od njih poznaje i njezine roditelje pa su joj zvali oca. Njezin otac je stigao kroz par minuta, a hitna je došla kroz desetak minuta, iako se to činilo dugo", rekao je Balić.

"Mi vozači smo se usavršavali, ne sad da budemo doktori, ali da neke osnove znamo", rekao je vozač. Otac djevojke je kasnije nazvao, od srca zahvalio obojici prometovaca i javio da mu je kćer dobro. Obavit će sve pretrage da ustanove uzrok.

"Sve najbolje joj želim i da se čuva", rekao je vozač Mate.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook