Prethodni članak
Sljedeći članak

Stiže cjepivo protiv gripe

Hrvatski zavod za javno zdravstvo naručio je za ovu sezonu 700 tisuća doza cjepiva protiv gripe. Ovogodišnja narudžba ve


Hrvatski zavod za javno zdravstvo naručio je za ovu sezonu 700 tisuća doza cjepiva protiv gripe. Ovogodišnja narudžba veća je za 137 tisuća doza od prošlogodišnje, kada je pojava ptičje gripe u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, izazvala pojačani interes za cijepljenje.


Kako saznajemo od ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije Gordane Popijač Cesar, za ovo je područje naručeno 22.700 doza cijepiva, dok je primjerice prošle godine u Zagorje stiglo 19 tisuća doza. Cijepljenje građana trebalo bi početi početkom studenog, a cjelokupna pošiljka cjepiva u Hrvatsku bi trebala stići do kraja tog mjeseca.

I ove godine cjepivo za osobe starije od 65 godina, kronične bolesnike i zdravstveno osoblje je besplatno dok će za ostale biti najvjerojatnije nešto skuplje od lanjskih 30 kuna jer ga je Hrvatski zavod za javno zdravstvo morao nabaviti od više proizvođača.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook