Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici putnici bez autobusnog stajališta

Učenici koji putuju školskim autobusom u Osnovnu školu Ljudevita Gaja u Krapini i ove će zime čekati autobus na otvoreno


Učenici koji putuju školskim autobusom u Osnovnu školu Ljudevita Gaja u Krapini i ove će zime čekati autobus na otvorenome, na neuređenom dijelu kod zgrade krapinske pekarnice Pekom. Pitanje i sigurnosti djece na autobusnim stajalištima postavila je Ana Gregurović, vijećnica u Gradskom vijeću Krapine, potaknuta pitanjima roditelja koji traže da Grad učini nešto kako bi se zaštitili najmlađi.

Situacija se nije puno promijenila od lani, i to zbog spora između vlasnika autobusnog kolodvora i vlasnika Presečki groupa, čiji autobusi prevoze djecu do škole i kući. Antun Presečki ima svoj novi autobusni kolodvor u južnom dijelu grada, a vlasnik starog kolodvora Branko Kunštek ne dopušta da Presečkovi autobusi dolaze na njegov kolodvor.

Kako je rekao gradonačelnik Krapine Josip Horvat, na žalost, Grad nije uspio dobiti suglasnost za stajalište zbog velikog prometa i nepreglednosti ovog dijela državne ceste. Za učenike će se napraviti samo nadstrešnica, iako je to polovično rješenje. Ravnatelj škole Ljudevita Gaja, Ignac Pavić, tražio je da autobusi djecu dovoze do same zgrade škole, što bi bilo najbolje rješenje. To nije moguće jer školski autobus zbog preuskog raskižja i ceste ne može doći do zgrade. Do polaska autobusa djeca u školi mogu boraviti u jednoj prostoriji koja je pripremljena za njih, a mogu se baviti i nekim aktivnostima.

Unatoč problemima, teško da se sada može raskinuti ugovor s Presečki grupom o školskom prijevozu, jer bi to samo zakompliciralo situaciju. Presečkova ponuda na natječaju je bila najprihvatljivija. Unatoč prometnom znaku zabrane kod Pekoma, postignut je dogovor da školski autobus može ovdje prometovati.

Što se tiče učenika, putnika koji polaze Osnovnu školu Augusta Cesarca, oni zahvaljujući Gradu Krapini da autobus ne čekaju na sigurnom. U blizini škole, kod Hušnjakova, Grad je financirao uređenje novog autobusnog stajališta.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook