Prethodni članak
Sljedeći članak

Stiže nevrijeme, moguća i tuča! Na snazi je meteoalarm za gotovo cijelu Hrvatsku. Evo u kojim regijama je opasnije


Na snazi je meteoalarm za gotovo cijelu Hrvatsku, osim kninske regije. Za zagrebačkoj i osječkoj regiji podignuta je razina upozorenja na narančasto koje označava opasno vrijeme. Iz DHMZ-a navode da je moguće lokalno grmljavinsko nevrijeme uz prolazno olujan vjetar i tuču. Uz to, meteoalarm je na snazi i zbog toplinskog vala. 

Pretežno sunčano, poslijepodne sa zapada postupan porast naoblake. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice kiša i grmljavina, lokalno i izraženi pljuskovi, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme, ponajprije u središnjoj Hrvatskoj. U Dalmaciji se kiša očekuje tek u noći na utorak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni u okretanju na prolazno jak, ponegdje i olujan sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, krajem dana će na sjevernom dijelu zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33 °C, prognoziraju iz DHMZ-a za danas.

- Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - upozorili su meteorolozi.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook