Prethodni članak
Sljedeći članak

STIŽE OLUJA: Očekuje se i 30 cm snijega! Iz centra 112: 'Ne želimo da se ponovi scenarij od prošle godine'


Poruke upozorenja na snijeg i orkansku buru koji stižu sutra poslala je Civilna zaštita.

Izdan je crveni meteoalarm za nekoliko hrvatskih regija među kojima su zapadna obala Istre, Kvarner, Velebitski kanal, riječka, i gospićka regija te Srednja Dalmacija, javlja RTL Danas.

Građanima su putem sustava upozorenja poslani i SMS-ovi zbog vremenskih nepogoda. Snijeg i hladnoća pogodili su dijelove Zapadne Europe. Oluja se jutros nadvila nad jug Švedske i ponovno izazvala prometni kolaps.

U Njemačkoj su snijeg i led poremetili zračni, cestovni i željeznički promet već drugi dan. U zračnoj luci u Frankfurtu otkazano je više od 300 letova. U središnjoj Njemačkoj pak veliki zastoji na autocestama.
Vozačima koji su jučer zapeli u dugačkim kolonama Crveni križ je dostavio deke i tople napitke.

RTL-ov reporter Boris Mišević javio se iz centra 112 i razgovarao s načelnikom sektora 112 Civilne zaštite Davorom Spevecom.

"Dobili smo nalog ravnatelja DHMZ-a da na području nekih županija pošaljemo poruku upozorenja. Očekuje se visoki snijeg i veliki naleti vjetra. Želimo izbjeći posljedice da nam se dogodi kao prošle godine olujno nevrijeme sa smrtnim posljedicama kao lani ili stotine zatrpanih automobila kod Svetog Roka", poručio je načelnik.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook