Prethodni članak
Sljedeći članak

Stvara se snježni pokrivač: Budite oprezni na cesti, problem će stvarati i jak vjetar


Snijeg pada u nekim dijelovima Hrvatske, sjever se već zabijelio I stvara se snježni pokrivač, dok u drugim dijelovima zemlje pada kiša.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je da će se vremenski uvjeti u Hrvatskoj danas značajno promijeniti. Očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, s povremenom oborinom i mogućom grmljavinom.

U gorju se predviđa stvaranje debljeg sloja snijega, a snijeg se očekuje i u unutrašnjosti Istre te Dalmacije, jak vjetar može ga donijeti čak i do obalnih područja i nekih otoka.

Vjetar će biti umjeren do jak, sa sjeveroistočnog i sjeverozapadnog smjera, posebno u Gorskoj Hrvatskoj gdje su mogući olujni udari i mećave.

Temperatura zraka bit će u postupnom padu, s popodnevnim temperaturama u unutrašnjosti od -4 do 2 °C, dok će na Jadranu biti nešto toplije, s temperaturama od 3 °C na sjeveru do 12 °C na krajnjem jugu.

HAK javlja kako se zbog susnježice i snijega otežano se vozi na cestama kroz Gorski kotar i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Pozivaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog naleta vjetra, izdana su i upozorenja DHMZ – a, i to crveno za područje Gorskog Kotara, riječke regije i Istarske te dijela sjevernog Jadrana, a narančasto za srednji Dalmaciju te karlovačku regiju

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook