Prethodni članak
Sljedeći članak

Sufinanciranje nabave udžbenika i prijevoza za srednjoškolce


Načelnica Općine Zlatar Bistrica Vesna Mikulec i ove je školske godine donijela Odluku o sufinanciranju nabave udžbenika za učenike srednjih škola. Učenici ostvaruju pravo na sufinanciranje nabave udžbenika u obliku jednokratne novčane pomoći u iznosu od 60 eura.

Uvjet za ostvarivanje tog prava je da učenik i oba roditelja imaju prebivalište na području Općine Zlatar Bistrica, osim u iznimnim uvjetima propisanim Odlukom o sufinanciranju. Da bi ostvarili pravo roditelji trebaju predati zahtjev Općini do 23. rujna. Uvjeti i način ostvarivanja prava, kao i Odluka te obrazac zahtjeva, dostupni su na web stranici Općine. Također,  redovitim učenicima srednjih škola s područja općine Zlatar Bistrica u školskoj godini 2024./2025. odobrava se financiranje troškova prijevoza.

Pravo na sufinanciranje troškova prijevoza imaju učenici srednjih škola koji ispunjavaju uvjete da je njihovo prebivalište ili boravište na području općine Zlatar Bistrica, da su redovno upisani u srednju školu na području Republike Hrvatske, da udaljenost od adrese prebivališta/boraviša do adrese škole iznosi 5 i više kilometara, da svakodnevno putuju od adrese prebivališta/boravišta do škole ili na redovnu učeničku praksu sredstvima javnog prijevoza. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook