Prethodni članak
Sljedeći članak

Sustav odvodnje Zagorskom vodovodu

S ciljem jedinstvenog organiziranja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, Zagorski vodovod, najveći zagorski d


S ciljem jedinstvenog organiziranja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, Zagorski vodovod, najveći zagorski distributer vode doregistrirat će se i za tu djelatnost, odlučeno je na godišnjoj Skupštini tog poduzeća.


Naime, na području Krapinsko-zagorske županije vrlo je loše ili uopće nije riješeno pitanje odvodnje. Mnogi potencijalni investitori zbog toga ne mogu dobiti građevinske dozvole te odustaju od investiranja na ovom području.

-Kako bi privukli investitore, ubrzali gospodarski razvoj i povećali zaposlenost u županiji, odlučili smo se na reorganizaciju sustava odvodnje. Do sada je odvodnja bila u nadležnosti komunalnih poduzeća te lokalnih jedinica koje nisu dovoljno financijski moćne da riješe taj problem- pojasnio je zamjenik županice Hubicki, Zorko Vidiček. Dodao je kako će sada sustav vodoopskrbe i odvodnje biti objedinjen unutar uspješnog poduzeća poput Zagorskog vodovoda, potencijalnog regionalnog distributera vode koji će moći konkurirati za sredstva Hrvatskih voda namijenjenih odvodnji i zaštiti voda od kojih će dio biti bespovratan.

Postojeće kanalizacijske mreže prema Vidičekovim riječima bit će izuzete iz komunalnih poduzeća i dodijeljene na upravljanje Zagorskom vodovodu koji bi u tom slučaju trebao preuzeti naplatu, ali i djelatnike te obvezu daljnjeg širenja mreže.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook