Prethodni članak
Sljedeći članak

Sutkinja Ksenija Bratković: ''Kritika političara smije biti neobjektivna i uvredljiva, a predstavnici aktualne državne vlasti moraju je moći podnijeti''

Oslobađajuće presude zbog vrijeđanja premijera na Facebooku postale pravomoćne


Oslobađajuće presude Mladenu Ćustiću i Hrvoju Vrkiću, koje je policija prijavila za narušavanje javnog reda i mira zbog vrijeđanja i omalovažavanja premijera Andreja Plenkovića, postale su pravomoćne, izvijestio je glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Davor Dubravica, piše HRT.

Dodao je i da na donesene oslobađajuće presude stranke nisu uložile žalbu.

Policija je Ćustića i Vrkića teretila da su 20. siječnja na Facebook stranici "Kalelarga Zadar" ispod objavljenog teksta "Premijer Plenković posjetit će Maslenicu i odati počast poginulim braniteljima" objavili uvredljive i omalovažavajuće komentare.

Ćustić je objavio komentar: "Triba ga dočekati pokvarenim jajima, njega i njegove poltrone, nitko toliko nije ponizi i izdao Hrvate, narcisoidni jadnik". Vrkić je napisao: "Udri munjo, pukni grome.. zar ti pavijanu s Frkom njesi u Ukrajini".

Sutkinja Prekršajnog odjela Općinskog suda u Zadru Ksenija Bratković obojicu je oslobodila navodeći da svaki građanin ima temeljno pravo kritizirati političare te da takva kritika smije biti neobjektivna i uvredljiva, a predstavnici aktualne državne vlasti moraju je moći podnijeti.

Sud je zaključio i da učestalo svjedočimo sličnom načinu komuniciranja visokih predstavnika državne vlasti pa se postavlja pitanje je li takvo ponašanje dopušteno kao oblik slobodnog izražavanja političkog mišljenja bez obzira na njegovu ozbiljnost, argumentiranost i točnost.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook