Prethodni članak
Sljedeći članak

Svjetska banka kreditira zagorske škole

Ministarstvo zananosti, obrazovanja i športa zatražilo je u kolovozu na sastanku s predstavnicima osnivača škola, odnosn


Ministarstvo zananosti, obrazovanja i športa zatražilo je u kolovozu na sastanku s predstavnicima osnivača škola, odnosno gradova i županija, da dostave prijedloge projekata koji bi se financirali kreditom Svjetske banke za obnovu i razvoj.

Uvjet da bi se županije i gradovi mogli natjecati za ta sredstva je da se prijavljeni projekti odnose na kapitalna ulaganja, odnosno izgradnju, dogradnju, adaptaciju i opremanje, čiji je cilj smanjenje ili ukidanje smjenskog rada u školama te podizanje kvalitete obrazovanja, te da je vrijednost projekta veća od 200 tisuća kuna.

Na poziv Krapinsko-zagorske županije da dostave svoje prijedloge, odazvalo se 6 srednjih škola sa 8 projekata i 13 osnovnih škola s 23 projekta.

Županica Vlasta Hubicki, zamjenik županice za društvene djelatnosti Davor Gredičak, član Poglavarstva za školstvo Dragutin Jurinjak i pomoćnik pročelnika za prosvjetu, šport i kulturu Ivan Lamot sve su prijedloge razmotrili i uputili ih Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook