Prethodni članak
Sljedeći članak

Svjetski dan kulturne raznolikosti i razvitka

Krapinsko-zagorska županija uključena je od prošle godine u kampanju Vijeća Europe i Europskog foruma mladih, pod nazivo


Krapinsko-zagorska županija uključena je od prošle godine u kampanju Vijeća Europe i Europskog foruma mladih, pod nazivom„Svi različiti, svi jednaki“. Projektima u okviru ove kampanje među mladima se potiču izgradnja mirnih društava zasnovanih na poštivanju ljudskih prava i različitosti, tolerancija i međusobno razumijevanje.

Na državnoj razini koordinator provedbe kampanje je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a u našoj regiji Krapinsko-zagorska županija.

U ponedjeljak, 21. svibnja obilježava se Svjetski dan kulturne raznolikosti i razvitka, a jedan od načina da se to učini jest i održavanje koncerata namijenjenih mladima, kroz koji se obuhvaćaju različitost, te posredno među mladima potiču i kreiraju pozitivne promjene u društvu.

Stoga je mlada glazbenica PAULINA PULJEK, koju su njeno školovanje i nastupi vodili diljem svijeta, prava osoba koja će koncertom, a još više razgovorom s učenicima pokazati što znači kulturna raznolikost.

Koncert gitaristice Pauline Puljek održava se u ponedjeljak, 21. svibnja s početkom u 13 sati u prostorima Osnovne škole Augusta Cesarca u Krapini.

Paulina Piljek rođena je i odrasla u Krapini. Maturirala je u Varaždinu s diplomom srednje glazbene škole, a potom završila studij gitare na William Carey University (SAD). Nastupala je diljem SAD-a, u Brazilu i – dakako – Hrvatskoj. Dobitnica je brojnih nagrada, a od jeseni nastavlja školovanje na postdiplomskom studiju sveučilišta North Carolina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook