Prethodni članak
Sljedeći članak

Svjetski prvak Mužar: Bili smo inatljivi i željni uspjeha i u tom trenutku nas nitko nije mogao pobijediti

Načelnik Belošević održao primanje za Matea Mužara iz Đurmanca, svjetskog prvaka s hrvatskom futsal sveučilišnom reprezentacijom


Na nedavno održanom Svjetskom futsal sveučilišnom prvenstvu u Šangaju, Hrvatska reprezentacija je napravila povijesni uspjeh i postala svjetski prvak. Veliki doprinos ovom uspjehu dao je i Mateo Mužar iz Goričanovca iz općine Đurmanec, koji je član hrvatske futsal reprezentacije i MNK Futsal Dinamo. 

Kako bi mu čestitao na uspjehu načelnik Općine Đurmanec, Damir Belošević, i predsjednica Općinskog vijeća, Ivančica Hrček, održali su u ponedjeljak primanje za Mužara.

Inače, na prvenstvu je sudjelovalo 14 ekipa a Hrvatska je u iznimno jakoj konkurenciji došla do finala u kojem su za zlato, svladali veliki Brazil s 4:1.  Kako je rekao Mateo svaka je utakmica bila teška na svoj način. 

- Rezultatski i ono što ću pamtiti je svakako bio težak poraz u skupini od Ukrajine 9:1. To je bila utakmica u kojoj je sve krenulo nizbrdo za nas, ali bih nju okarakterizirao kao glavni ključ i pokretač u našoj ekipi na tom prvenstvu. Nakon tog teškog poraza osjećali smo se dužni prema ljudima koji nas prate, a i sebi samima. Skupili smo glave i nikad jače disali jedan za drugoga. Na kraju smo tu istu Ukrajinu, u polufinalu dobili 4:2, te su ti isti Ukrajinci tražili naše dresove i divili se uspjehu koji smo na kraju krajeva protiv Brazila u finalu i ostvarili – istaknuo je Mužar te nastavio:

Brazil u finalu, nema ljepše scene i veće utakmice za nas. Oni veliki favoriti, igrači im igraju u prvim ligama Španjolske i Brazila koje su najjače na svijetu - govori Mužar i dodaje kako su s druge strane bili Hrvati, inatljivi i željni uspjeha, koje je krasio veliki momčadski duh. 

- Imali su oni možda blagu inicijativu na terenu, ali kad bih vam mogao predočiti poglede u očima mojih suigrača prije, za vrijeme i poslije utakmice, i vi sami bi vidjeli da nas u tom trenutku ni taj Brazil ne može pobijediti. S druge strane, u dvoranama ste mogli vidjeti i Kineze u kockicama, te ostale ekipe kako navijaju za nas. Jednostavno nismo smjeli propustiti priliku koja nam se pružala – pojasnio je Mateo Mužar. 

U ekipi je, osim njega bio još jedan Zagorec, Branko Artić iz Jesenja. Zasluženo im je priređen doček u zračnoj luci, gdje su ih dočekali rodbina i prijatelji s transparentom “Branko i Mateo ponos Hrvatskog zagorja”. 

Mužaru je na ovom iznimnom uspjehu čestitao načelnik Belošević te predsjednica  Općinskog vijeća Hrček koji zaželjevši mu mnogo budućeg uspjeha i medalja.  

-Lijepo je imati u našem kraju osobu koja je u timskom sportu postigla rezultat na svjetskoj razini. To je ujedno potvrda opravdanosti ulaganja u mlade, u kvalitetne uvjete obrazovanja te bavljenja sportom. Mateo je na najbolji mogući način predstavio naš kraj u svijetu i sada svi znaju da jedan vrhunski sportaš dolazi iz Općine Đurmanec. Hvala mu na tome – zaključio je Belošević. (FOTO: Mateo Mužar)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook