Prethodni članak
Sljedeći članak

Temperature idućeg tjedna i do 38 stupnjeva, a onda nagla promjena


Toplinski val će vrhunac doseći krajem idućeg tjedna, a donosi i manje količine pijeska te će nebo ponovo poprimiti žućkasti sjaj.

Danas će vrijeme biti sunčano toplo i vruće. U sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti te je na krajnjem sjeveru uz granicu sa Slovenijom moguć je poslijepodne pokoji kratkotrajni pljusak. Najviše dnevne temperature zraka od 28 do 34C. Na Jadranu će zapuhati slabo jugo i jugozapadnjak. Temperatura mora od 25 do 27 stupnjeva, UV indeks visok i vrlo visok, piše Bojan Lipovšćak za N1.

U ponedjeljak sunčano i vruće, poslijepodne slab razvoj dnevne kumulusne naoblake te je u gorskim krajevima moguć poneki pljusak. Jutranje temperatre zraka od 17 do 21 na Jadranu i do 25. Poslijepodne će na Jadranu zapuhati slab do umjeren maestral, a najviše dnevne temperature bit će od 30 do 36C.

Do kraja tjedna zadržat će se sunčano i vruće vrijeme, temperature u porastu tako da će ponovo doseći vrijednosti do 38C, a u Slavoniji i do 40C.

Promjenu vremena uz prodor hladne fronte, grmljavinu, obilne oborine i jake udare vjetra očekujemo krajem idućeg vikenda, a zahvatit će uglavnom unutrašnjost dok će na Jadranu bura kratkotrajno donijeti osvježenje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook