Prethodni članak
Sljedeći članak

Terme Tuhelj uskoro dobivaju novog vlasnika

U drugoj polovici siječnja objavljeno je javno prikupljanje ponuda za kupnju 53,25 posto paketa dionica Terma Olimia d.


U drugoj polovici siječnja objavljeno je javno prikupljanje ponuda za kupnju 53,25 posto paketa dionica Terma Olimia d. d., većinskog vlasnika Terma Tuhelj koji su raspisale Slovenske železnice, Kapitalska družba i Slovenska odškodninska družba.



Istodobno Kapitalska družba objavila je i javno prikupljanje ponuda za prodaju svog dijela u poduzeću Terme Olimia bazeni d. d. u čijem vlasništvu je Termalni park Aqualuna s izvorima termalne vode.

Kako je rekla direktorica Terma Tuhelj Ivana Kolar, na natječaj za kupnju paketa dionica Terma Olimia prijavilo se pet ponuđača i to Tripex d. o. o. iz Celja, poduzeće koje se bavi prodajom tehničke robe, Nox d. o. o. iz Velenja koje se bavi opremanjem hotela i ugostiteljskih objekata, Terma Čatež d. d., poduzeća koje upravlja dvama sličnim kompleksima u Čatežu i Kopru, MTC iz Grčke, zasad još tajnovito poduzeće te Zvon Ena holdinga, poduzeća koje trenutačno ima 20 posto udjela u Termama Olimia. Ovi potonji dali su ponudu za otkup zajedno s upravom Terma Olimia i Općinom Podčetrtek.

Prodavatelji su pozvali ponuđače da poboljšaju svoje ponude, a 25 veljače istekao je rok za predaju tih ponuda, no informacije o tome tko je između ponuđača poboljšao svoju ponudu i za koliko još nisu poznate. Kako još nisu poznate informacije, vjerojatno je da će prodavači sredinom ožujka raspisati nadmetanje na koje će pozvati ponuđače i prodati paket od 315.032 dionica najboljem ponuđaču.

Prema postojećim zakonima u Sloveniji koji štiti male dioničare, kupac 53,25 posto paketa poduzeća Terma Olimia obvezan je odmah i objaviti ponudu za preuzimanje. Kako su najveće terme u Hrvatskoj u vlasništvu Terma Olimia, za dalji razvitak Terma Tuhelj od velike je važnosti kakve namjere s kupnjom većinskog dijela ima novi vlasnik rekla je direktorica Ivana Kolar.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook