Prethodni članak
Sljedeći članak

Tito na internacionalnim kazališnim daskama

Na kazališnim daskama od Zagreba do Podgorice i Ljubljane do Bitole igrat će se pet kazališnih predstava o Josipu Brozu


Na kazališnim daskama od Zagreba do Podgorice i Ljubljane do Bitole igrat će se pet kazališnih predstava o Josipu Brozu Titu, u režiji hrvatskih, ruskih, egipatskih i makedonskih redatelja.

Cijeli projekt počeo je 6. prosinca u Teatru &TD s predstavom W & T ( Svadbe i suđenja , čiji je radni naslov bio Put u Jajce ). Život i djelo kontroverznog Zagorca prikazat će se kroz avangardni umjetnički projekt u pet predstava u nekoliko zemalja.

Sve predstave bit će odigrane zajedno u svibnju 2007. u hamburškom Kampnagelu i u lipnju na zagrebačkom Eurokazu (oba vodi Gordana Vnuk), pa u Skopju, Beogradu, Podgorici i Ljubljani, a neke će biti prikazivane i samostalno.

Redatelj prve predstave koja se održala u predvorju Teatra &TD (u koprodukciji s Laboratorio Nove iz Firence i Eurokazom) od 6-11. prosinca je Branko Brezovec.

U predstavi u kojoj se izmjenjuje hrvatski i talijanski jezik glume: Suzana Brezovec, Helena Buljan, Mislav Čavajda, Ivan Glovatzky, Selpin Kerim, Sergio Aguirre, Simona Arrighi, Daniele Bonaiuti, Sandra Garuglieri, Manola Nifosi i Silvano Panichi. Tekst je na osnovu Glorije D´Annunzija i Crne orhideje E. Kocbeka adaptirao Branko Brezovec.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook