Prethodni članak

TJEDNA PROGNOZA: Božarov otkriva kakvo nas vrijeme čeka sve do idućeg ponedjeljka


Početak rujna je bio ljetni, zatim je stiglo jako i naglo pogoršanje, a potom opet ugodniji dani u dijelu prošlog tjedna. Ovaj tjedan nosi nam novo pogoršanje od srijede koje bi moglo potrajati nekoliko dana i donijeti jesensku kišu i zahladnjenje. Ljepše vrijeme bi moglo doći tek od nedjelje pa početkom sljedećeg tjedna. Opširniju prognozu donosimo u nastavku.

Nova kiša mogla bi stići već u noći na srijedu tako da će srijeda biti oblačnija i danju svježija. Povremeno može biti kiše, čak i obilnije, a vjetar će okrenuti na sjeverne smjerove. Zato će jutro biti malo toplije, ali dan ponovno hladniji.

 

Čini se da bi ta ciklona utjecala na vrijeme i u četvrtak i petak. Oba dana izgledaju većinom oblačno i prohladno. Povremeno može biti kiše, a puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar koji dodatno daje osjećaj svježine. Noćna i jutarnja temperatura oko 10, ali danju neće puno rasti tako da ostaje poprilično friško. Manje kiše tijekom četvrtka, a opet nešto više u petak.

 

U subotu malo povoljnije, ali to još nije sasvim lijep dan. Bit će dosta oblaka, ali možda i kraćih sunčanih razdoblja. Još ponegdje može pasti malo kiše ili kraći pljusak, ali čini se da bi oborine ipak bile u odlasku. Danju stupanj-dva ugodnije.

 

Nedjelja izgleda kao povoljniji dan vikenda. Izmjena oblaka i kraćih sunčanih razdoblja te većinom suho. Ujutro ponovno malo hladnije uz mjestimičnu maglu, a dnevna temperatura će malo narasti.

 

Čini se da onda i početak sljedećeg tjedna donosi uglavnom suho vrijeme sa sunčanim razdobljima. Moglo bi zajužiti pa će i malo zatopliti u popodnevnim satima.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook