Prethodni članak
Sljedeći članak

Tjedna prognoza Kristijana Božarova: Evo što možemo očekivati do kraja tjedna


Proteklih tjedan dana prošlo je u znaku mirnog jesenjeg vremena. Ipak smo postupno ušli u drugi dio jeseni kad sve češće imamo pojavu magle i niskih oblaka koji u našim nizinskim područjima ponekad mogu značajno smanjiti količinu sunca i dnevne topline.

U ovom tjednu bit će puno suhog vremena, tek koja kap kiše krajem srijede i tamo na kraju tjedna.

Danas ostaje suho i ugodno, ali i dalje postoji mogućnost za maglu i nisku naoblaku koja može smanjiti količinu sunca. O tome će ovisiti i dnevna temperatura koja bi u slučaju sunčanog popodneva mogla narasti blizu 20 Celzijevih stupnjeva, ali u mjestima gdje će se dulje zadržavati magla ili niski oblaci ostat će prohladno.

Mirno bi se vrijeme onda trebalo zadržavati i sredinom tjedna. Nema nekog velikog pogoršanja ni velikog zahladnjenja, ali će biti dosta oblaka, u jutarnjim satima i mjestimične magle. Ipak su sredinom dana i poslijepodne moguća i kraća sunčana razdoblja. Potkraj srijede ili u noći na četvrtak postoji šansa i za malo kiše. Temperatura zraka će danju ostati oko 15-ak Celzijevih stupnjeva ili malo iznad.

U petak većinom suho sa sličnom temperaturom. Ujutro mjestimice magla i niski oblaci, a danju su moguća i sunčana razdoblja.

Neke veće promjene nema ni tijekom subote. Uglavnom suho uz mogućnost za sunčana razdoblja.

U noći sa subote na nedjelju vraćamo se na zimsko računanje vremena pa satovi "idu" jedan sat unatrag.

Čini se da bi nedjelja i ponedjeljak trebali nastaviti s uglavnom mirnim i pitomim vremenskim prilikama. Moguća je magla i niska naoblaka koja se mjestimice može zadržavati veći dio dana. Temperatura zraka bez veće promjene. Tek tamo na kraju listopada i početkom studenog izvjesno je pogoršanje vremena, ali još nisu poznati svi detalji.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook