Prethodni članak
Sljedeći članak

TOLJA: 'Nema tog lajka koji može zamijeniti publiku koja sjedi pred tobom i plješće nakon pjesme'

Iako mu je zbog jake prehlade glas pukao, Tolju je toplička publika nagradila aplauzima, na čemu im je zahvalio nakon koncerta na svom Instagram profilu


U subotu navečer koncert je u Stubičkim Toplicama održao jedan od omiljenih domaćih pjevača Marko Tolja. Poznat po svom glazbenom izričaju kojega se drži već više od 15 godina koliko je na sceni, Tolja je privukao veliki interes publike Malog uličnog festivala, gdje je nastupio s manjom varijantom svog benda te izveo svoje najveće hitove, uz jazz klasike i evergreene, Sinatru i Robića, čime je naišao na odobravanje mlađe i starije publike.

Povratak pred publiku

Već se na samom početku glazbenik ispričao publici što zbog prehlade neće moći dati svoj glazbeni maksimum, no unatoč tome pjevao je gotovo sat i pol vremena za sve generacije u romantičnoj atmosferi Parka Maksimilijana Vrhovca. Prije samog koncerta Tolja nam je rekao kako je u posljednjih mjesec i pol u punom gasu zajedno sa svojim bendom. – Vratili smo se konačno publici! Godinu i dva mjeseca nisam imao niti jednu svirku, a kad sam se vratio, imao sam veću tremu nego pred 16 godina kada sam tek počinjao. Jesam ja za vrijeme pandemije pisao nove pjesme uz klavir, komunicirao s publikom preko društvenih mreža i svirao za njih iz svoje sobice, ali nema tog lajka koji može zamijeniti publiku koja sjedi pred tobom i plješće nakon pjesme – rekao nam je ovaj riječki glazbenik te otkrio kako je izuzetno sretan što nastupa u Stubičkim Toplicama, pred zagorskom publikom. – Zagorje obožavam, imam puno prijatelja Zagoraca, oni su najveseliji, jedni od meni dražih ljudi koje znam. A i u bendu imam dva, iz Lepoglave i Kuzminca. Zagorci su kvalitetni glazbenici, pogotovo limena glazba koja ima kod vas veliku tradiciju – kaže Tolja.

'Radim ono što najviše volim'

Iako nas je, kaže, pandemija naučila kako ne možemo puno planirati budućnost, nakon što odradi sve zakazane koncerte tokom ljeta, u planu je izlazak novog singla u rujnu, kao i svih drugih pjesama koje je napisao za vrijeme lockdowna, ostavši, naravno, vjeran svom glazbenom izričaju po kojem je prepoznatljiv. – Nisam nikada imao neki poseban plan, ideja je bila da uvijek radim ono što najviše volim. Kada sam se odlučio profesionalno baviti glazbom, odnosno glazba se odlučila baviti sa mnom,  bilo mi je jedino logično da radim ono što najviše volim, a ne ono što najbolje prolazi – zaključio je. A da i njegova glazba itekako dobro prolazi, dokazuje njegova vjerna publika koja ga već 15 godina prati, baš kao i ova toplička koja je uživala u njegovom koncertu. (J. Klanjčić)

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook