Prethodni članak
Sljedeći članak

Tony Cetinski večeras nastupa u Začretju: 'Za svaki slučaj, probat ću šutjeti i pjevati'


Tony Cetinski koji večeras nastupa u Svetom Križu Začretju na manifestaciji 'Prvi glas' protekle je srijede na Špancirfestu razveselio koncertom kod Starog grada u Varaždinu, no nekima je ipak ostao gorak okus u ustima.

Ne zbog izvedbe pjesama, već zbog komentara koje je upućivao. Među nezadovoljnima je bila i bivša varaždinska gradska vijećnica Dorotea Strelec koja se na društvenoj mreži Facebook osvrnula na pjevačeve izjave u kojima je iznosio stavove o LGBTIQ+ zajednici, generaciji Z i cjepivu protiv koronavirusa…

Tony Cetinski reagirao je na prigovore te je u priopćenju za Glazbu.hr izrazio žaljenje zbog izrečenog, no dijelovi njegovog teksta ispunjeni su također sarkazmom i ironijom.

Izjavu prenosimo u potpunosti.

‘Jako mi je žao da moj (neshvaćeni) humor, kojim nikoga nisam imao namjeru uvrijediti, nije bio primjeren. Kao glazbenik s dugogodišnjom karijerom, smatram kako moja publika najbolje poznaje moj način komunikacije i kako su svjesni činjenice da zaista nisam homofob te da poštujem i cijenim svakoga tko dođe poslušati moj nastup.

Iz tog razloga, na nastupima na kojima pjevam, uvijek se osjećam ugodno i opušteno. Povratna energija publike, koju smatram svojim prijateljima, vrlo mi je bitna. Iznimno se veselim svakom novom koncertu upravo zbog razmjene međusobne energije, emocije i zahvalnosti prema vama. Ne bavim se LGBTQ+ tematikom nego me samo interesiralo što znači onaj + na kraju te kratice. No, lako za mene, samo da nam i satiričare ili stand up komičare ne počnu zatvarati jer to bi tek bio sumrak društva. Za svaki slučaj, probat ću ubuduće šutjeti i pjevati iako zvuči nemoguće.

Još jednom se zahvaljujem svima koji su prisustvovali koncertu i žao mi je ukoliko sam nekoga svojim šalama uvrijedio i iz tog razloga nije u potpunosti uživao u mojoj glazbi koju se trudim na što ljepši način prenijeti na sve vas, šireći ljubav, za sve’, piše u priopćenju Tonyja Cetinskog koje je objavila Glazba.hr.

Podsjetimo, Cetinski večeras nastupa u Svetom Križu Začretju na Trgu hrvatske kraljice Jelene s početkom u 22.30 sati.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook