Prethodni članak
Sljedeći članak

Tuheljske toplice: Gradit će se nogometni kamp i još jedan hotel

Nakon održane sjednice Županijskoga poglavarstva u Dvorcu Mihanović, direktor Termi Olimpia Zdravko Počivalšek i direkto


Nakon održane sjednice Županijskoga poglavarstva u Dvorcu Mihanović, direktor Termi Olimpia Zdravko Počivalšek i direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar, upoznali su županijsko čelništvo s ostvarivanjem programa razvoja Termi Tuhelj.

Direktor Počivalšek odmah je istaknuo kako mnogi još Terme Tuhelj doživljavaju kao slovensku tvrtku, iako rade po hrvatskim zakonima, zaposleni su Hrvati i ovdje se plaćaju porezi.

Svoja obećanja Slovenci su potpuno ostvarili. U obnovu Tuheljskih Toplica uložili su od 2003. godine 15 milijuna eura više od planiranoga, a samu investiciju završili za 26 mjeseci. Za to vrijeme nisu prekidali rad pa danas hotel ima 300 kreveta, restoran za 600 osoba i uređeno vanjsko i nutarnje kupalište.

Wellness centar sa Svijetom sauna najveći je u Hrvatskoj, a u prosincu prošle godine otvoren je i Centar njege i ljepote. U četiri godine broj noćenja povećali su sa 20.000 na 45.000, broj kupača sa 62.000 na 180.000, a broj zaposlenih sa 72 na 125.

Terme Tuhelj imaju danas hotel s četiri zvjezdice, ali premalo smještajnih kapaciteta pa se priprema gradnja novoga hotela, ali i pregovara s Hrvatskim nogometnim savezom o gradnji nogometnoga kampa u Tuheljskim Toplicama. Kod toga očekuju pomoć Općine Tuhelj i Županije jer će biti potrebno otkupiti još zemljišta i što žurnije srediti sve dozvole za gradnju.

Planiraju također preurediti prostor za kampiranje. U okolici bi trebalo urediti šetnice, biciklističke staze i vinske ceste, a u programe uključiti što više gospodarstava koja su voljna iznajmljivati sobe i apartmane te objekte seoskoga turizma i ponude domaće hrane i specijaliteta jer drže da nema pravoga uspjeha bez povezanosti s okolinom.

Na taj način sezona može trajati 12 mjeseci i donijeti koristi svima, što je i cilj uprave Termi.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook