Prethodni članak
Sljedeći članak

TUŽNA VIJEST: Umro poznati hrvatski sportski novinar


Darko Ružić, poznati sportski novinar iz Slavonije i dugogodišnji dopisnik Sportskih novosti, preminuo je u Osijeku u 72. godini života, samo nekoliko dana nakon što je proslavio rođendan.

- Bio je dugogodišnji dopisnik Sportskih novosti i urednik dopisništva za Slavoniju. Prije četiri dana proslavio je 71. rođendan. Srce nije izdržalo, makar je do samog kraja bio uz sport i svoj Osijek, makar se pero ni u mirovini nije zaustavljalo, makar su se životne (ne)prilike promijenile posljednjih godina i nisu mu išle na ruku - pišu Sportske novosti.

Godinama je pratio NK Osijek, žalovao u teškim danima kluba i veselio se pobjedama protiv PSV-a u Gradskom vrtu i borbi za naslov. Želja mu je bila pogledati 'bijelo-plave' na Pampasu, kako je nedavno rekao za Glas Slavonije.

- Baš pričam ovih dana kako već 50 godina hodam kao novinar po Gradskom vrtu i sada ćemo doživjeti super komfor, kakav imaju najbolji europski klubovi. Još da doživim i neku veliku utakmicu NK Osijek na novom stadionu. Uvijek je lijepo ugostiti reprezentaciju Hrvatske, ali vjerujem da ćemo uskoro na novom stadionu gledati i jednu veliku utakmicu Osijeka protiv nekog od najvećih europskih klubova - rekao je Ružić, ali nažalost, to nije doživio.

Srce priznatog hrvatskog novinara nije izdržalo. Počivao u miru.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook