Prethodni članak
Sljedeći članak

Tvrtka MDK Građevinar proširila svoje usluge i izgradila novu proizvodno poslovnu zgradu


Nakon preko 50 godina iskustva na projektima izgradnje MDK Građevinar proširuje svoju djelatnost na proizvodnju materijala za hidroizolaciju, renomiranog brenda STIG. Godine 2021. MDK Građevinar je kupio recepture tadašnjeg Stig inženjeringa te počeo proizvoditi materijale za hidroizolaciju. Kao logičan slijed u daljnjem razvoju tvrtke i planiranoj strategiji, MDK Građevinar je započeo s planiranjem novih investicija vezanih uz izgradnju, i to Proizvodne hale i Proizvodno poslovne zgrade. 

Otvorenje Proizvodno poslovne zgrade održano je u petak 27. rujna. Uvodno je govorio direktor tvrtke MDK Građevinar Krunoslav Pavlinić koji je rekao "Gradnja nove poslovno proizvodne zgrade omogućit će nam ne samo povećanje proizvodnih kapaciteta, već i organizaciju svih naših operacija na jednoj lokaciji."

Svečanosti su prisustvovali i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek i načelnik općine Veliko Trgovišće Robert Greblički, a uveličali su je nastupi Puhačkog orkestra Mrzlo polje, i sopranistice Barbare Suhodolčan.

Načelnik Robert Greblički izjavio je „Drago mi je što su se uz MDK ovdje smjestili STIG proizvodni pogon i RINGER. Kako sam imao prilike pričati s njihovim upravama, saznao sam da je u planu još nekoliko gospodarskih objekata. Općina Veliko Trgovišće prepoznala je ambiciju i potencijal, pa smo izašli u susret izmjenama prostornog plana te planom formiranja nove gospodarske zone ovdje u Dubrovčanu.“

Izgradnja Proizvodno poslovne zgrade započela je 2022. godine te je završena sada, u rujnu 2024. godine. Zgrada kvadratnog tlocrta s centralnim atrijem je ukupne površine oko 2000 kvadrata te je položena na tri brežuljka, a njezina posebnost su vidljivi betoni te korištenje prednaprezanja u funkciji dobivanja atraktivnog prostora, i ujedno postizanja ušteda na upotrebi količine armature i betona. Zgrada je izgrađena prema najvišim standardima energetske učinkovitosti, uključujući korištenje solarnih panela, a čime se značajno smanjuje utjecaj na okoliš.

U proizvodnom dijelu provodit će se suhi proizvodni procesi, te će ujedno imati i razvojno-tehnološku funkciju. S druge strane, suvremeno uređeni uredski prostori dizajnirani su kako bi pružili optimalne uvjete za rad zaposlenika. Fokus je na stvaranju poticajnog radnog okruženja koje će podržavati inovacije i suradnju svih odjela unutar tvrtke.

"Veseli me što je to jedinstveni objekt u Krapinsko-zagorskoj županiji, a nadam se i šire, u kojem ćemo, vjerujem, zaposliti još djelatnika u budućnosti.", izjavio je Pavlinić. 

Ambiciozni projekti MDK Građevinara predstavljaju značajan korak u daljnjem razvoju tvrtke, to pogotovo jer su ujedno investicija u zaposlenike, partnere i zajednicu. 

Detaljnije informacije možete pročitati na webu www.mdk.hr.

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook