Prethodni članak
Sljedeći članak

U gospodarstvu prihodi veći, a plaće zaostaju

U Krapini je na sjednici Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore o rezultatima gospodarstva izvijestila tajni


U Krapini je na sjednici Gospodarskog vijeća Županijske gospodarske komore o rezultatima gospodarstva izvijestila tajnica Mirjana Košec. U prva tri mjeseca 2007. godine izvoz je povećan za 38 posto, u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine, dok je uvoz veći za 41 posto. I uvoz i izvoz raste znatno brže, nego što je bio rast u ostatku države, zaključila je Košec.


Najviše proizvoda izvezeno je u zemlje Europske unije, od kojih prednjače Slovenija sa preko 26 posto, te Njemačka sa 17 posto. Također, treba napomenuti da su ukupni prihodi poduzetnika u protekloj 2006. godini iznosili gotovo 8 milijardi kuna, odnosno 10 posto više nego u 2005.

Najveće prihode prošle godine ostvarila je tvrtka Vetropack-Straža, a slijede ju zabočki M-profil i krapinsko Jedinstvo.

Na sjednici su izneseni i podaci o prosječnim neto plaćama u Zagorju. U 2006. godini to je bilo 3.157 kuna, što je za 17,5 posto manje od hrvatskog prosjeka. Prema stopi nezaposlenosti, Zagorje je sa 13,9 posto završilo na petom mjestu u Hrvatskoj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook