Prethodni članak
Sljedeći članak

U Kumrovcu adrenalinski park?

Zapušteni i korovom obrasli Sportsko-rekreacijski centar u Kumrovcu mogao bi uskoro postati veliki adrenalinski park s t


Zapušteni i korovom obrasli Sportsko-rekreacijski centar u Kumrovcu mogao bi uskoro postati veliki adrenalinski park s team building centrom. U općinu Kumrovec kao posjedniku ovih prostora stiglo je pismo namjere zagrebačke agencije Mystik tours koji bi od ovog zapuštenog centra na granici sa Slovenijom napravili prepoznatljivu i atraktivno turističko odredište.

Kumrovečki sportsko-rekreacijski centar sagrađen je prije 19 godina, 1987. za potrebe tadašnje Univerzijade i na njemu se odigrala samo jedna nogometna utakmica. Prostire se na otprilike 16 hektara, a osim glavnog nogometnog igrališta s gledalištem i atletskom stazom, ima i pomoćno igralište, višenamjenska igrališta za rukomet, odbojku i košarku, poslovne zgrade sa svlačionicama od 580 četvornih metara te parkiralište. Od tada cijeli taj prostor stoji prazan, neiskorišten i zapušten.

Mystik tours u svom pismu namjere ističe kako bi na tom prostoru na jednome mjestu ponudili pustolovinu, sportske aktivnosti, zabavu i edukaciju u zagorskoj prirodi. U centru napravili bi stazu za team building koja bi imala nekoliko desetaka postaja te poligon za karting. Uz postojeće sportske terene tu bi se organizirali razne igre potraga za blagom, prelaženje kanala preko konopca, potezanje užeta, gradnja šatorskog naselja, organizaciju pustolovnih trka, vožnje terenskim automobilima, iznajmljivanje bicikala.

U cijelu svoju ponudu uključili bi i raznovrsne turističke sadržaje kumrovečkog Starog sela i njegove organizirane radionice, a u sve bi se dobro mogli uklopiti i kumrovečki ugostitelji s ponudom stare zagorske kuhinje i zaboravljenih autohtonih jela. U Centru bi također, što nije
nevažno, posao moglo naći i nekoliko mladih Kumrovčana.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook