Prethodni članak
Sljedeći članak

U noći knjige stihovi iz butige

Noć knjige u Mariji Bistrici


I ove godine Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica priključila se manifestaciji Noć knjige. Jedanaesta Noć knjige traje zapravo nekoliko dana, od petka do danas, a ovogodišnja tema je Knjiga kao prostor slobode. U bistričkoj knjižnici vrhunac programa bio je u subotu. Upriličen je književni susret pod nazivom ''U noći knjige stihovi iz butige'', a na kojem su svoj književni opus predstavile Anđelka Korčulanić i Marica Žanetić Malenica iz Splita te Jelena Stanojčić iz Zagreba.

lika2]

Njihova gošća bila je bistrička pjesnikinja Sanja Kovačić. Sve četiri autorice su stalne sudionice Recitala koji organizira baš bistričko knjižnica. Riječ je o Recitalu ljubavne poezije ''Željka Boc''. Povremenu, iako rjeđe, javljaju se i na drugi bistrički Recital ''Josip Ozimec'', no na onom ljubavno, posebno Stanojčić i Kovačić često su i nagrađivane. Upravo je kroz njihove susrete na recitalima u Mariji Bistrici, u dogovoru sa ravnateljicom Općinske knjižnice i čitaonice Mirom Pižir, izrasla ideja o ovakvom načinu obilježavanja Noći knjige, koji je na kraju i uspješno realiziran, na radost ljubitelja književnosti, posebice pjesništva. 

U glazbenom dijelu programa na gitari je nastupila Nika Kovačić, a za sve nove članove u subotu je za vrijeme Noći knjige bilo moguće ostvariti i besplatnu upisninu u knjižnicu. Ovogodišnji program imao je i još jedno događanje. Naime, za danas je planiran posjet knjižnici djece iz vrtića.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook