Prethodni članak
Sljedeći članak

U Oroslavju potpisan ugovor za već peto dječje igralište u posljednje tri godine


Nakon otvaranja dječjeg igrališta u Andraševcu, Grad Oroslavje nastavlja ulagati u infrastrukturu i brine za svoje najmlađe stanovnike! U utorak 10.9. u Dječjem vrtiću Cvrkutić u Oroslavju potpisan je Ugovor za izgradnju i opremanje dječjeg igrališta. 

Ravnateljica dječjeg vrtića Cvrkutić, Sunčica Terešak, nije sakrivala sreću i ponos jer se nakon 26 godina koliko ona radi u dječjem vrtiću nije ulagalo u predmetno igralište, a ono tako zapušteno stoji već 50-ak godina. Iznimno joj je drago što će lijepo, moderno i suvremeno igralište konačno zaživjeti na veselje i radost djece koja pohađaju vrtić.  

Vrijednost radova iznosi 52.793,48 eura s PDV-om a izvođač radova je USLUGA d.o.o. iz Pakraca. Prokurist Ivan Jaković kod potpisivanja Ugovora izjavio je kako mu je zadovoljstvo i čast  što je upravo USLUGA d.o.o. izabrana za izvoditelja radova budući da se radi o hvale vrijednom Projektu, te će se potruditi da radovi budu završeni u što kraćem roku po najvišim standardima prilagođenim djeci.

Projekt sufinancira Ministarstvo demografije i useljeništva u iznosu do 24.201,76 eura po prijavljenom „Projektu ulaganja u objekt dječjeg vrtića“, a prema Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini.

Gradonačelnik Viktor Šimunić ponosno je istaknuo kako se u ove 3 godine napravilo i uložilo za djecu više nego u posljednjih 30 godina. Nadalje, napominje da grad možda nema tablu s natpisom Grad prijatelj djece, ali da svojim zalaganjem i djelovanjem dokazuje da radi za djecu i mlade i više od onih koji istu posjeduju.

 

„Nastavit ćemo se truditi i raditi ovako i dalje, prijavljivati se i provoditi  projekte koji se tiču djece i mladih kako bi im se omogućilo što više dostupnog sadržaja i kako bi im odrastanje u gradu bilo što veselije i ljepše“, naglasio je Šimunić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook