Prethodni članak
Sljedeći članak

BUTKOVIĆ: 'Poskupljenje plina i struje neće biti veliko opterećenje za građane'


S obzirom na to da je došlo do povećanja prosječne i minimalne plaće i mirovina, 10 posto veće cijene plina i struje neće biti veliko opterećenje za hrvatske građane, izjavio je u srijedu u Zaboku ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

-Vlada radi na tome da se standard hrvatskih građana ne pogoršava nego poboljšava. Sada smo došli u situaciju da smo dio tih mjera ostavili na snazi, doći će do 10 posto povećanja cijene plina i struje, a ja ne očekujem da će, s obzirom na to da je došlo do povećanja prosječne plaće, minimalne plaće i mirovina, to biti veliko opterećenje za hrvatske građane - rekao je, a na pitanje pripremaju li se olakšice za kupnju stanova u novogradnji, Butković je odgovorio kako je jedan od najvažnijih prioriteta Vlade izrada Nacionalnog plana stambene politike s akcijskim planom.

-To je u nekoj završnoj fazi ,on će vrlo brzo ići u javno savjetovanje. Glavni cilj je povećanje dostupnosti stambenih jedinica, uređivanje dugoročnog najma uz ograničenje kratkoročnog, da se regionalna nejednakost i dostupnost stanova izjednači, da to bude prihvatljivo ljudima.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook