Prethodni članak
Sljedeći članak

U planu gradnja pet novih zatvora u Hrvatskoj, evo gdje


Trenutno je čak tisuću osoba lišenih slobode više od trenutnog kapaciteta, pa je u planu izgradnja pet novih zatvora, rekao je ministar danas u Dubrovniku na sastanku s upraviteljima kaznionica, kako prenosi N1 televizija.

„Kratkoročno će se prva dva standardizirana modularna zatvora, kapaciteta po 150 zatvorenika, graditi u Varaždinu i Lipovici. Završili smo javnu nabavu i dobili osam ponuda, a sve bi trebalo biti dovršeno za 18 do 20 mjeseci”, rekao je Habijan.

Dugoročno su u planu tri nova velika zatvora, a u petak će se potpisati ugovor za izgradnju prvog, kapaciteta oko 400 zatvorenika, na području Općine Perušić. Druge dvije lokacije su u Sisačko-moslavačkoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Habijan je upozorio kako problem čine i migranti kojih je gotovo 20 posto od ukupnog broja pritvorenika. S obzirom na geostratešku situaciju i zbivanja na Bliskom istoku, taj će broj rasti”, kaže.

Apelirao je da se pri određivanju kaznenopravnih sankcija češće koriste alternativne metode poput elektroničkih narukvica. Ministar je najavio i zapošljavanje oko 160 novih pravosudnih policajaca, piše N1.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook