Prethodni članak
Sljedeći članak

U psihijatrijskoj bolnici Vrapče na koronu pozitivna još 3 pacijenta i tehničar

Testirano je svih 30 pacijenata i 30 zaposlenika s tog odjela. Ostatak nalaza trebao bi stići tijekom večeri.


U Klinicu za psihijatriju Vrapče ukupno su zaražena četiri pacijenta i jedan tehničar, potvrdila je portalu Index.hr ravnateljica bolnice Petrana Brečić.

Nakon što je jučer utvrđeno da 35-godišnji muškarac s Odjela za muške psihotične poremećaje ima koronavirus, testirano je svih 30 pacijenata s tog odjela. Još tri nalaza danas su stigla pozitivna. Također, testirano je i 30 zaposlenika s odjela i od 18 gotovih nalaza jedan tehničar je pozitivan. Ostalih 12 nalaza trebali bi stići danas tijekom večeri.
Ravnateljica Brečić kazala je za Index kako je situacija u bolnici pod kontrolom."Sve je vrlo mirno i normalno. Bolnica normalno funkcionira i poduzete su sve mjere", kazala nam je Brečić, prenosi index.hr
Podsjetimo, prvi pacijent simptome je razvio tek petnaesti dan od trenutka zaraze što se manifestiralo u obliku lagane temperature. Odmah je prebačen u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

 -Odmah smo izolirali cijeli odjel i sve djelatnike koji su bili u kontaktu s pozitivnim pacijentom. Testirali smo šezdeset ljudi, a kontaktima je određena samoizolacija", rekla nam je Brečić.

Index.hr je pitao ravnateljicu Brečić kako je došlo do zaraze.
"Teško je tvrditi sa sigurnošću, ali pretpostavljamo da preko nekog od pacijenata ili djelatnika tko nije imao simptome zaraze. Mi smo velika klinika, radimo punim pogonom i kod nas je živa dinamika cijelo ovo vrijeme. Dnevno nam kroz bolnicu prođe oko 1500 ljudi. Ne brine nas ova situacija, nema razloga za paniku i promptnom reakcijom smo osigurali daljnje funkcioniranje bolnice - rekla je Brlečić za index.hr

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook