Prethodni članak
Sljedeći članak

U vikend nadzoru 'uhvaćena' dva pijana vozača, jedan i bez vozačke. Evo kako su završili 


U petak 11, 4. listopada 2024. godine, oko 22 sata tijekom nadzora prometa policijski službenici su u Gornjoj Pačetini zaustavili 45-godišnjeg vozača teretnog vozila.

Nadzorom vozača utvrđeno je kako je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,21 promila, kod sebe nije imao vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu. Vozaču je određeno zadržavane zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola i protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga, objavila je danas PU krapinsko zagorska. 

Protiv 45-godišnjeg vozača teretnog vozila podnijet je optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199.,čl.229., čl.46., čl.44., Zakona o sigurnosti prometa na cestama i čl.16., Zakona o osobnoj iskaznici s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 1 500 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 
Isto tako tijekom nadzora prometa, u subotu 12. listopada 2024. godine, oko 04,30 sati, policijski službenici su u Klanjcu zaustavili 42-godišnjeg vozača osobnog vozila.

Utvrđeno je kako je vozač 42-godinjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,57 promila, vozaču je određeno zadržavane do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola i protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

Protiv 42-godišnjeg vozača osobnog vozila podnijet je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 199., Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 1 300 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook