Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagorju će se graditi najveći regionalni šoping centar

Prvi fashion outlet centar u Hrvatskoj sagradit će Austrijaci, u zagorskoj općini Sveti Križ Začretje koja zadnjih godin


Prvi fashion outlet centar u Hrvatskoj sagradit će Austrijaci, u zagorskoj općini Sveti Križ Začretje koja zadnjih godina u svoju poslovnu zonu zbog idealnog položaja i odličnih uvjeta privlači sve više ulagača.


Bit će to najveći specijalizirani šoping centar u ovom dijelu Europe koji će nuditi najpoznatije svjetke robne marke po izuzetno niskim cijenama. Na 14 250 kvadratnih metara prostora, po cijenama tek nešto višim od tvorničkih moći će se kupiti odjevni predmeti najpoznatijih svjetskih dizajnera, u 70 zasebnih trgovina.

Prva je to faza tog projekta teškog 30 milijuna eura, koja će biti gotova do rujna iduće godine, dok će do 2011. na dodatnih 10 000 kvadratnih metara niknuti još 50 trgovina, za još 30 milijuna eura. Ulagači, Thomas Selkmann i Manfred Schlager otkupili su parcele od stotinjak privatnih vlasnika, procijenivši da je položaj Začretja idealan. Kako piše na njihovim stranicama, nalazi se uz autocestu Zagreb-Maribor, a od metropole je udaljen tek 20 minuta vožnje.

– Prezentacija tog izuzetnog projekta bit će na jesen uoči Tjedna kajkavske kulture - rekao je načelnik općine Ivan Kranjčić, u čijem je planu preobrazba Začretja u turističko-poslovnu meku Hrvatske. A kako se uotlet centri grade na velikim udaljenostima, procjena je da će začretski privući kupce i iz Slovenije te Austrije.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook