Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagorju novih 5 slučajeva zaraze koronavirusom

U srpnju smo imali sve skupa 33 oboljele osobe, a do sada u kolovozu ih već imamo 29, upozorio je načelnik Stožera civilne zaštite Stjepan Skuliber


Na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite načelnik Stožera Stjepan Skuliber izvijestio je o novim podacima.

Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 5 novih osoba pozitivnih na koronavirus. Radi se o osobama s područja Grada Pregrada (3), Grada Zlatar (1) i Općina Bedekovčina (1). Oporavila se 1 nova osoba te trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko - zagorske županije iznosi 27. U samoizolaciji se nalazi 11 osoba. U OB Zabok nema hospitaliziranih osoba pozitivnih na koronavirus, osoba koja je jučer hospitalizirana otpuštena je u kućnu izolaciju.

Skuliber je dodao da u 7 dana na 100 tisuća stan broj novooboljelih raste. - Sada je taj podatak 16, prije tjedan 10, prije 2 tjedna samo 2 i to nije dobro. Sada smo na 4,6 posto pozitivnih od ukupnog broja testiranih. U srpnju smo imali sve skupa 33 oboljele osobe, a do sada u kolovozu ih već imamo 29. Situacija je i dalje ozbiljna pozivam sve na cijepljenje, to je jedini način da sriječimo ovaj rast, no pozitivno je da zdravstveni sustav čuvamo, da nemamo nikoga u bolnici, kao niti umrlih osoba kroz duži period – rekao je Skuliber.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook