Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici OŠ Side Košutić Radoboj i vrtićka skupina "Gljivići" Dječjeg vrtića Škrinjica kod načelnika 


Povodom obilježavanja Dječjeg tjedna predstavnici razrednih odjela OŠ Side Košutić Radoboj posjetili su načelnika Općine Radoboj Anđelka Topolovca te sudjelovali u razgovoru o dječjim potrebama  kojima bi se dodatno obogatilo sadržaj za najmlađu populaciju Radoboja.

Sastanku su prisustvovali učenici od 3. do 7. razreda: Nikola Tušek, 3.a, Hana Tušek, 3.b, Melani Lenard, 3.c, Eva Pelin, 4.a, Julija Jedvaj, 4.b, Lucia Macan, 4.c, Anja Vidović, 5.a, Mia Šalković, 5.b, Lorena Vidović, 6.a, Karlo Ivanković, 6.b i Magdalena Tepuš, 7.a. Također, sastanku su prisustvovale i  Dijana Šalković, ravnateljica Osnovne škole Side Košutić Radoboj, Jelena Crnek, predsjednica DND-a Jelena Crnek i Marija Pernjek, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Radoboj.

Dječji glas posebno se čuje tijekom ovog tjedna pa je tako načelnik Topolovec pomno slušao pohvale i prijedloge za poboljšanje, kojih je bilo mnogo: od uređenja okoliša škole i učionica, preko nabavke ormarića s ključem za svakog učenika, otvaranja pekarnice u centru Općine pa do postavljanja nadstrešnica na autobusna stajališta i popravljanja potrganih mreža na dječjim igralištima. Učenici bi također htjeli i kvalitetniju učionicu na otvorenom u matičnoj školi, više različitih sportskih aktivnosti, sprava za vježbanje, radionica usmjerenih na suzbijanje vršnjačkih sukoba, akcije čišćenja, postavljanje kućica za knjige, bolju kvalitetu prehrane i informatičku učionicu u područnim školama, više knjiga u školskoj knjižnici…

Dječjih prijedloga nije nedostajalo, s tim da su se svi prisutni složili da su mnoge učeničke želje i molbe već u realizaciji, a dogovoreno je da će se sve ostalo pokušati riješiti tijekom ove školske godine.

Dječja participacija pomaže da se steknu novi uvidi i prilagode aktivnosti njihovoj dobi, to je pravo svakog djeteta da aktivno sudjeluju u lokalnoj zajednici s ciljem senzibilizacije odraslih o važnosti uvažavanja dječjeg mišljenja, te podizanja kvalitete života djece.

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna, pod motom "Nek se čuje i naš glasić" starija vrtićka skupina "Gljivići" Dječjeg vrtića Škrinjica u utorak, 8. listopada, posjetila je Općinu Radoboj gdje su u razgovoru s načelnikom Anđelkom Topolovcem izrazili svoje zadovoljstvo postojećim sadržajima i aktivnostima u Radoboju, Djeca su na prijemu kod načelnika postavila i niz pitanja, a usto su i predstavili nove ideje, svoje viđenje i iskustva s one, dječje perspektive.

Djeca su također posjetila i  Muzej Radboa, gdje su uz stručno vodstvo razgledala zanimljive predmete iz prošlosti svog mjesta.

Općina Radoboj brine o potrebama svojih najmlađih sugrađana, tako da će svakako u obzir prilikom kreiranja projekata i aktivnosti uvažiti nove ideje i zaključke sa sastanka u svrhu ulaganja u razvoj usluga za djecu i pružanja djeci sigurno i zdravo okruženje i aktivno slobodno vrijeme pod motom Dječjeg tjedna „Ljubav djeci prije svega“.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook