Prethodni članak
Sljedeći članak

Ugostitelji ogorčeni na najavu novog zakona o nepušenju

Skora najava donošenja novog zakona o nepušenju izazvala je burne reakcije i u Zagorju. Što će ona značiti za zagorske u


Skora najava donošenja novog zakona o nepušenju izazvala je burne reakcije i u Zagorju. Što će ona značiti za zagorske ugostitelje upitali smo i predsjednika Ceha ugostitelja Krapinsko-zagorske županije Branka Grebličkog Venteka, vlasnika kultnog restorana Zelenjak u Risvici kraj Kumrovca.


Ipak neka korist

“Svjesni smo da i naši susjedi Slovenci i svi oni koji već imaju slične zakone nisu uspjeli ništa bitnije promijeniti, pa se pitamo čemu tolika žurba u donošenju takvog zakona. Zar doista mi u Hrvatskoj ne možemo iznaći neki model koji pušače ne bi svrstavao u ljude drugog reda i kako ti gosti ne bi iz naših ugostiteljskih objekata izlazili popušiti cigaretu drhteći na zimi.

Konačno, mi ugostitelji u sjeverozapadnom dijelu Hrvatskog zagorja imamo i koristi od zakona o nepušenju u Sloveniji, jer su nam Slovenci zbog toga u posljednje vrijeme sve češći gosti. Ionako nagriženo ugostiteljstvo u Zagorju zbog narušenog standarda ugrožava nam poslovanje. Granica sa Slovenijom za nas je zid i smanjuje nam tržište.

Povlašteni ugostitelji

Ugostitelji na moru rade tijekom ljeta kad ih nepušenje ne opterećuje jer uglavnom je ponuda na terasama. Za nas je to veća katastrofa i od 0,5 promila. Jer, iskustva naših kolega ugostitelja iz Slovenije su zaista poražavajuća”, rekao nam je Branko Greblički Ventek.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook