Prethodni članak
Sljedeći članak

Uhićeno osam dilera drogom, deveti je u bijegu

Policija je nakon višemjesečne akcije kodnog imena »Terminal« uhitila osmero osoba sa šireg zagrebačkog podr


Policija je nakon višemjesečne akcije kodnog imena »Terminal« uhitila osmero osoba sa šireg zagrebačkog područja zbog osnovane sumnje da su se udružili radi preprodaje kokaina, amfetamina i »skunka«, rečeno je u utorak poslijepodne na izvanrednoj konferenciji za novinare u PU krapinsko-zagorskoj.

Upravo je zagorska policija počela opsežnu akciju u kojoj su sudjelovale i koprivničko-križevačka i zagrebačka policija, a sve u suradnji s Upravom kriminalističke policije MUP-a, čiji je načelnik Odjela droga Darko Žižek bio prisutan uz vodeće ljude zagorske policije. Kako neslužbeno doznajemo, uhićen je »mozak« operacije Boris Weber (37) iz Zaprešića koji je prema policijskim navodima na zaprešičkome području organizirao mrežu preprodavača droge. J

edan od dostavljača droge bio je i Krešimir Gorupić (28) koji je s Weberovim sinom Karlom (19) i Robertom Weberom (29) te Nikolinom Barač (26) u svojem stanu pakirao paketiće s drogom namijenjene uličnoj prodaji. Spomenutu su drogu Karlo Weber, Kristijan Gorupić (20), Martina U. (26) i Hrvoje K. (24) prodavali na zagrebačkome i zagorskome području. U cijeli posao bila je uključena i Ivana Weber (28).

Tako je policija u kućama, stanovima i automobilima kojima su se koristili uhićeni pronašla 22,8 grama heroina, 10,8 grama kokaina, više od četiri kilograma manitola - smjese za miješanje s kokainom, 9,81 gram amfetamina, 31,67 grama marihuane i drugu drogu u manjim količinama. Osim droge, pronađena su i 22 mobilna telefona kojima su se krijumčari koristili, domaći i strani novac, dva računala, jedan laptop, tri pištolja, tri prigušivača, 16 komada streljiva, dvije digitalne vage, veća količina zlatnog i srebrnog nakita, digitalni fotoaparat te etui s 32 fotografije koje pokazuju konzumaciju droge.

Jesu li te fotografije krijumčari koristili za možebitno ucjenjivanje kupaca, u policiji nisu mogli potvrditi, samo su rekli da je cijeli slučaj vezan za nedavnu zapljenu droge na koprivničkome području.
Od devet uhićenih osoba, jedan je u bijegu i to Hrvoje K. za kojim policija intenzivno traga. Svi uhićeni od prije su poznati policiji zbog istovrsnih kaznenih djela.

Svih osmero u utorak su sprovedeni u Istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu. Svima se stavlja na teret zloporaba opojnih droga, a Borisu Weberu i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, a kaznene prijave podnijete su Uskoku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook