Prethodni članak
Sljedeći članak

Umjesto u zatvoru, Sanader je opet na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama

Ministarstvo pravosuđa, naime, ocijenilo je da unutar zatvora Sanader ne bi imao potpunu zdravstvenu njegu

  • sanader toplice

    Foto: Patrik Macek/PIXSELL


Ivo Sanader, bivši premijer i nekadašnji prvi čovjek HDZ-a, koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne, ovih je dana na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama, gdje će biti najmanje dva tjedna, doznaje Index.hr. Navodno je riječ o postoperativnom tretmanu, odnosno rehabilitaciji poslije manjeg kirurškog zahvata na kralježnici. 

Ministarstvo pravosuđa, naime, ocijenilo je da unutar zatvora Sanader ne bi imao potpunu zdravstvenu njegu, pa je upućen u toplice. Već ranije Sanader se žalio na zdravstveno stanje, pa je tako prije dvije godine tražio prekid izvršavanja zatvorske kazne te sudskih procesa protiv njega, a zbog zdravstvenih problema s koljenom tada se jedno vrijeme, krajem 2019. godine, umjesto u zatvoru, nalazio na rehabilitaciji u toplicama, piše Index.hr.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Sukladno odredbama iz članka 79. Zakona o izvršavanju kazne zatvora, podaci o zatvorenicima službena su i profesionalna tajna. U skladu s tim odredbama, Uprava za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa i uprave, odnosno tijela zatvorskog sustava ne mogu izvještavati o podacima vezanima za izvršavanje kazne zatvora te medicinskom stanju pojedinog zatvorenika", stoji u odgovoru Ministarstva pravosuđa na Indexov upit koliko će dugo Sanader boraviti u toplicama i o čijem trošku. Iz Ministarstva su im odgovarali samo načelno, ne potvrdivši da je riječ o Sanaderu te su rekli da je propisano da se zatvoreniku osigurava liječenje te mjere i aktivnosti zdravstvene zaštite kvalitetom i opsegom određenim u javnom zdravstvu.

"Ako određenu zdravstvenu skrb nije moguće osigurati unutar zatvorskog sustava, ona se zatvorenicima osigurava u zdravstvenoj ustanovi izvan sustava", stoji u odgovoru Ministarstva pravosuđa upućenom Indexu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook