Prethodni članak
Sljedeći članak

Upaljen žuti meteoalarm: Može biti grmljavinskog nevremena


U unutrašnjosti zemlje danas će biti pretežno i djelomice sunčano no nestabilno, pa će uz prolazno više oblaka ponegdje biti pljuskova i grmljavine, osobito u prvom dijelu dana na istoku zemlje, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Za istok zemlje upaljen je žuti alarm zbog mogućeg grmljavinskog nevremena, za riječku regiju, Istru i Kvarner žuti je alarm zbog visokih temperatura, a za dio srednje Dalmacije i dubrovačke regije žuti je alarm označen zbog jakog vjetra. 

Na Jadranu uglavnom vedro, a poslijepodne se iz unutrašnjosti poneki lokalni pljusak može premjestiti do obale.

Najviša dnevna temperatura od 28 do 33 °C.

Sutra nas u cijeloj zemlji očekuje sunčano i vruće vrijeme. U Unutrašnjosti će biti i male naoblake, a sredinom dana je u gorskim predjelima uz lokalni razvoj oblaka moguće i malo kiše ili poneki pljusak. Ujutro je osobito po kotlinama i uz rijeke lokalno moguća kratkotrajna magla. 

Vjetar na kopnu većinom slab. Na moru će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a popodne prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti od 15 do 19, duž obale od 22 do 26, a najviša dnevna većinom između 29 i 34 °C.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook