Prethodni članak
Sljedeći članak

Upisi: Više prijava, nego mjesta

Za 1.695 upisnih mjesta u 9 srednjih škola Krapinsko-zagorske županije prema prijavama natječe se 1.729 učenika. Više pr


Za 1.695 upisnih mjesta u 9 srednjih škola Krapinsko-zagorske županije prema prijavama natječe se 1.729 učenika. Više prijava, nego što je mjesta, bilježe škole u Bedekovčini, Zlataru i Pregradi te Srednja škola Zabok i zabočka Gimnazija Antuna Gustava Matoša.


U Konjšćini, Oroslavju, Krapini te Strukovnom i umjetničkom učilištu Zabok manje je prijava, pa će se slobodna mjesta popunjavati u drugom krugu. U prvom krugu ljetnog upisnog roka popunjeno je svih 120 mjesta u zabočkoj gimnaziji i Srednjoj školi Zlatar, koje neće imati drugi krug upisa, u Krapini su popunjena sva mjesta u gimnaziji, za tehničare za računalstvo i mehatroniku te u trogodišnjim zanimanjima tokar, strojobravar i plinoinstalater, dok je Srednja škola Zabok popunila sva mjesta za ekonomiste i kuhare.

Ove godine je zabilježen i veći interes za proizvodna zanimanja, pa je tako u Bedekovčini više prijava, nego mjesta, za rukovatelje samohodnih građevinskih strojeva, instalatere grijanja i klimatizacije, soboslikare i keramičare.

Među zanimanjima za koja već godinama ne vlada interes zagorske djece su krojači kojih se u Zaboku javilo četiri puta manje, nego što ima mjesta te poljoprivredni tehničari kojih se u Bedekovčini na 30 mjesta javilo samo 8. Konstantan interes i dalje vlada za upis u medicinska zanimanja koja će se u Pregradi i Bedekovčini popuniti, te za prodavače koji će se popuniti u Zaboku i Konjšćini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook