Prethodni članak
Sljedeći članak

Utvrđena kupoprodajna cijena zemljišta

Nakon što je Ministarstvo financija Gradu Zaboku odobrilo kreditno zaduživanje od 12 milijuna kuna za otkup zemljišta i


Nakon što je Ministarstvo financija Gradu Zaboku odobrilo kreditno zaduživanje od 12 milijuna kuna za otkup zemljišta i uređenje komunalne infrastrukture u gospodarskoj zoni, obavljeni su razgovori Gradske uprave sa vlasnicima zemljišta te je utvrđena kupoprodajna cijena nekretnina. Grad Zabok kreće u otkup zemljišta u dijelu gospodarske zone od Ulice Celine do potoka Sitnica.

Na drugom sastanku pogodbom je utvrđena kupoprodajna cijena zemljišta od 55 eura po 1 čhv, koju prema riječima zabočkog gradonačelnika Ivana Hanžeka većina vlasnika smatra objektivnom i prihvatljivom cijenom. Unatoč tome, kaže Hanžek, ima i onih vlasnika zemljišta koji se protive prodaji, no u slučaju ucjena s njihove strane, u Gradu su spremni intervenirati i promjenom urbanističkog plana.

Rok za otkup zemljišta nije određen, no kako je rekao Ivan Hanžek, bitno je saznanje da vlasnici prihvaćaju ponudu za otkup. Sredstva za otkup nekretnina isplatit će se iz Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u Gradu Zaboku za 20006. godinu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook