Prethodni članak
Sljedeći članak

Varaždin : Zadnji dan Špancirfesta

U znatno hladnijoj noći od prethodnih, na MTV - ovoj pozornici na Špancirfestu sinoć su se iz svega glasa pjevali hitovi


U znatno hladnijoj noći od prethodnih, na MTV - ovoj pozornici na Špancirfestu sinoć su se iz svega glasa pjevali hitovi iz vremena Novog vala koj je donio Električni orgazam. Nakon njih, na scenu su se popele Majke. Baretova ekipa svirala je gotovo punih dva sata, a niz pjesama započeli su starom uspješnicom „Krvarim od dosade“. Bare je uvijek rado viđen u Varaždinu, a to se jučer dokazalo odličnom reakcijom publike.

Na Pan pozornici, Tonči Huljić i Madre Badessa održali su svoj prvi koncert. Bilo je očito da je
projekt, koji uključuje Huljića, Petra Grašu i Gorana Bregovića, pun pogodak.

ABBA Real Tribute privukla je brojne fanove evergreena te kultne grupe. Waterloo, Dancing Queen, Mamma Mia i još mnoštvo hitova orilo se na na Korzu.

Od sinoćnjeg programa, zbog vremenske nepogode, ipak se dogodio jedan otkaz. Otkazana je naime predstava Kazališta Smjehotići “Vesele žene Hrvatske”. Ulaznica za subotnju predstavu vrijedit će za posljednji program Komedijafesta na Špancirfestu. U nedjelju navečer na scenu će stupiti tri vrhunska stand-up komičara i zaokružiti priču Festivala dobrih emocija. London Calling svakog će u publici nasmijavati do suza punih 2,5 sata.


Posljednji dan Špancirfesta proteći će – kao uostalom i čitav Festival dobrih emocija – uz šareni, doista raznovrstan program. Fenomenalni performeri, francuski Malabar (štulaši s vatrenim akrobacijama) i Velomanes (opera na biciklima), odnosno talijanski 14-eročlani mobilni bend Fantomatik Orchestra podižu atmosferu tijekom dana i večeri, a onda vrhunski koncertni program – istinski megamix.

Britanski Asian Dub Foundation svakako je headliner, ne večeri već čitavog Špancirfesta, prije njih će se na MTV pozornicu popesti Condor Skye i makedonski Superhiks. Na Pan pozornici na Trgu Miljenka Stančića će „njemačko-rumunjski princ“ Shantel ponuditi nešto sasvim drugačije, na Korzu pak Neno Belan i Fiumens predstaviti svoj opće poznati opus pjesama. Ne treba nipošto zanemariti i sjajnu stand-up komediju „London Calling“ na pozornici gimnazija.

A onda noć i – završni provod do rane zore uz Balkanica party. Na Mobilisis party pozornici gostuje ekipa World Dub Club Balkanica koju čine BJ Crna Trava i BJ Nevenko, osnivač grupe La Cherga. Muzika Balkanice La Cherge je mješavina istočnoeuropskog i balkanskog zvuka s jedne i dub muzike u britanskom i jamajkanskom stilu s druge strane.

Tko dosad nije uspio posjetiti 13. Špancirfest – danas mu je zadnja šansa.

Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook