Prethodni članak
Sljedeći članak

Važan projekt u Konjščini: Kreće izgradnja nogostupa prema Sušobregu

Radovi su vrijedni gotovo 262 tisuće eura


Kreće izgradnja nogostupa prema Sušobregu. Nakon što je isprojektirana prva od tri faze nogostupa Sušobreg i dobivena građevinska dozvola proveden je postupak javne nabave. 

U srijedu je u Općini Konjščina potpisan ugovor s izvođačem radova, a to je Strojni iskop -Transport Zajec, dok će poslove nadzora obavljati Pro Kon doo.

Vrijednost radova iznosi 261.935 eura s PDV-om, a trošak nadzora je 11.250 eura s PDV-om.

Prva faza izgradnje nogostupa duga je 530 metara (od pruge do crpne stanice) i istovremeno dok će trajati gradnja prve faze, projektirat će se druga faza i nastavak gradnje nogostupa.

Uvođenje u posao započinje 19. rujna, a rok izvođenja radova je 31. prosinca 2024.

Saborska zastupnica i načelnica Anita Curiš Krok rekla je kako za vrijeme radova mole građane na strpljenje i razumijevanje.

– Izuzetno me veseli početak projekta izgradnje nogostupa prema Sušobregu. Ovo još jedan u nizu važnih infrastrukturnih projekta koji će uvelike doprinijeti sigurnosti u prometu za sve pješake, prvenstveno djecu. Na to čekamo desetljećima s obzirom da se radi o prometno frekventnoj cesti prema Mariji Bistrici koju osim naše djece i građana uvelike koriste hodočasnici na putu prema Svetištu – istaknula je načelnica Curiš Krok i dodala kako će se nakon izgradnje nogostupa krenuti i s postupkom postavljanja javne rasvjete, za koju će već sve biti pripremljeno tijekom izvođenja ovih radova.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook